Μηχανές Αναζήτησης - Προώθηση Ιστοσελίδων

Άρθρα που αφορούν τη λειτουργία των μηχανών αναζήτησης, τρόπους προώθησης και τακτικές. Μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσετε για την ανάπτυξη ενός φιλικού site.

Δυναμικές Ιστοσελίδες και προώθηση

Μια δυναμική σελίδα δεν είναι μια τυπική σελίδα HTML, αλλά είναι ένα πρόγραμμα που βρίσκεται κάτω από μια συγκεκριμένη διεύθυνση στον server σας και εκτελείται κάθε φορά που κάποιος θα το ζητήσει μέσω του Web από αυτή τη διεύθυνση.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει για μία μόνο σελίδα, να καταγραφούν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του περιεχομένου ανάλογα με το τι είχε αρχικά ζητηθεί. Είναι καλό (και χρησιμοποιείται ευρέως) για online καταστήματα με μια πλειάδα προϊόντων. Μια ποικιλία των τεχνολογιών που υπάρχουν για να εξυπηρετούν περιεχόμενο δυναμικά. Ανάμεσά τους οι πιο δημοφιλείς είναι Active Server Pages (ASP), Hypertext Preprocessor (PHP), ColdFusion (CFM), και Java Server Pages (JSP).

Μερικές μηχανές αναζήτησης, όπως π.χ. Η Google, βρίσκονται στη διαδικασία της ένταξης στο crawling λογισμικό τους , ώστε να συνεργάζεται με δυναμικές σελίδες, αλλά οι περισσότερες από τις μεγάλες μηχανές ακόμα δεν διαθέτουν τις ικανότητες να ανιχνεύσουμε και ευρετήριο προηγμένες δυναμικές σελίδες.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα αντιμετοπίζουν προβλήματα με τη χρήση των δυναμικών urls, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαμορφώσετε ανάλογα τη δημιουργία των urls. Έτσι ώστε όταν δημιουργούνται με βάση κάποιες παραμέτρους (αυτές οι παράμετροι είναι συνήθως για να περάσει το πρόγραμμά σας στο λεγόμενο "query string") να έχουν φιλική μορφή, για να μην απορριφούν από τις μηχανές αναζήτησης.

Δείτε πιο κάτω ένα παράδειγμα:

Δυναμική μορφή διαεύθυνσης ιστοσελίδας
http://site.com/page.php?clothes=&color=orange

Φιλική μορφή διαεύθυνσης ιστοσελίδας
http://site.com/page/clothes/color/orange

Φιλικότερη μορφή διαεύθυνσης ιστοσελίδας
http://site.com/page/clothes/color/orange/clothes-orange.html

Γιατί να προωθήσω μια ιστοσελίδα

Το γιατί είναι απαραίτητη η προώθηση μιας ιστοσελίδας  στις μηχανές αναζήτησης είναι απλό, ή θα φαντάζει απλό αν διαβάσετε τις επόμενες γραμμές.

Οι μηχανές αναζήτησης αρχικά (πριν 15+ χρόνια) απλά ευρετηριάζαν ιστοσελίδες. Σταδιακά όμως λόγω του όγκου, αλλά και της διαφοράς στο περιεχόμενο, την αξία, τον όγκο και την ποιότητα των πληροφοριών κ.α, αποφάσισαν να εφάρμοσαν κάποια κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων, για τη σειρά ταξινόμησης στις αναζητήσεις των χρηστών.  Αργότερα αυτά τα κριτήρια αξιολόγησης (αλγόριθμοι) για την κατάταξη ιστοσελίδων, γίνανε πιο αυστηρά, πιο έξυπνα και φυσικά δεν είναι ευρέως γνωστά, με αποτέλεσμα αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την απλή ευρετηρίαση, να απαιτούνται γνώσεις γι αυτούς τους αλγόριθμους και την τακτική αξιολόγησης της κάθε μηχανής, αλλά και τις πηγές ή της συνεργασίες της κάθε μηχανής αναζήτησης, με άλλες μηχανές οι καταλόγους.

Οι γνώσεις ανανεώνονται τακτικά, και σε συνδυασμό με την εμπειρία, αναπτύσσονται sites που πληρούν τους κανόνες αξιολόγησης, χωρίς να παραπλανούν τις μηχανές αναζήτησης. Οι τακτικές παραπλάνησης των μηχανών αναζήτησης, είναι λόγος μόνιμου αποκλεισμού ενός τέτοιου ιστότοπου από τη λίστα της μηχανής που παραπλανήθηκε.

Με την εφαρμογή των γνώσεων κατά την ανάπτυξη, παραμετροποίηση ή ανανέωση, οι ιστοσελίδες που αποτελούν τον ιστοτόπο σας, αξιολογούνται με τον υψηλότερο βαθμό, και κατατάσονται στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, σε κάθε αναζήτηση των χρηστών του διαδικτύου, που έχουν σαν στόχο την εύρεση ιστοτόπων με περιεχόμενο παρόμοιο με το δικό σας.

Εκεί ακριβώς θα φανεί η διαφορά σας, με τις χιλιάδες ή και εκατομμύρια ιστοσελίδων, αφού ελάχιστοι χρήστες αναζητούν αποτελέσματα πέραν του 20 ή 30 πρώτων αποτελεσμάτων.

Ξεκινήστε την προώθηση ιστοσελίδων μετά από αναζήτηση ενημέρωση και ανάπτυξη σωστών συνεργασιών, με αξιόπιστες επιχειρήσεις του χώρου. Είναι κρίμα ένα τόσο δυνατό μέσο, όπως το internet, να σας απογοητεύσει από μια βιαστική ή λανθασμένη τακτική ανάπτυξης και προώθησης των ιστοσελίδων του ιστοτόπου σας. Είναι πράγματι απαραίτητη η προώθηση ιστοσελίδων, δεν είναι όμως μια απλή υπόθεση και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την απλή συμπερίληψή του ιστοτόπου σας στις λίστες των μηχανών αναζήτησης.

 

Εγγύηση Προώθησης | Πακέτα προώθησης

Πως γίνεται η πρώθηση του website μου;

Στην easyλogic δεν στεκόμαστε στην ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας όσο τέλειο και λειτουργικό κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Η κατοχή μιας εμπορικής ιστοσελίδας που έγινε με σκοπό ένταξη της επιχειρηματικής σας δράσης στο "ηλεκτρονικό επιχειρήν" δεν είναι αρκετό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την προώθηση ιστοσελίδων, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες, να επισκεφτούν οι πιθανοί πελάτες το δικτυακό σας τόπο. Η λύση που θα έχετε σκεφθεί είναι να καταχωρήσετε το Website σας σε κάποιες μηχανές αναζήτησης. Αναλογιστήκατε όμως, πως καθημερινά καταχωρούνται χιλιάδες websites σαν και το δικό σας, με αποτέλεσμα η καταχώρησή σας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας, που στην πράξη είναι απροσπέλαστες, και κατ' επέκταση ανύπαρκτες. Αφού κανείς δεν φτάσει να δει τα περιεχόμενα όχι της 1000στής σελίδας μιας λίστας αλλά ούτε και της 200ης αν αναλογιστεί κανείς ότι τα αποτελέσματα των πιο πολλών μηχανών προβάλλονται σε λίστες των 10 γραμμών.

Τι μπορούμε να κάνουμε για σας

Αναλαμβάνουμε με αναλογικά ελάχιστο κόστος την προώθηση του Website σας. Με ανάπτυξη στρατηγικής Marketing, με σωστές τεχνικές καταχώρησης στις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης (Ελληνικές και διεθνείς) και σε καταλόγους. Με προγράμματα προβολής και δοκιμασμένες τεχνικές πετυχαίνουμε την σωστή προώθηση της εταιρικής σας παρουσίας στο internet και την ταυτόχρονη προσέλκυση επισκεπτών.

Σε websites που δεν εχουν αναπτυχθεί απο την EasyLogic, προχωρούμε στη βελτιστοποίηση του κώδικα του ιστοτόπου σας ώστε να είναι φιλικός παραλληλα πέρα απο τους επισκέπτες και στις μηχανές αναζήτησης.

Προχωρούμε ανάλογα με τις απαιτήσεις σε εγγυημένη καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης . Με σχετικές αναφορές για την ενημέρωσή σας.

Internet Marketing

Για κάθε ιστορία που ακούτε, με κάποιον που έχει κερδίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ, μέσω του internet, και μέσα σας έρχεται σχεδόν από μόνη της η σκέψη, “Ναι υπάρχει περιθώριο να κερδίσω κι εγώ”, εκείνο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, είναι το εκατομμύρια των ανεξιστόρητων προσπαθειών που έχουν γίνει και απέτυχαν, και όχι στη μια πετυχημένη. Έτσι θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Στην πραγματικότητα όλοι είχανε κάποιο κέρδος αλλά εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Για ποιο λόγο αποτυγχάνουν όμως τόσοι πολλοί;

Προγραμματισμός
Πρέπει να δείτε την προσπάθεια αυτή σαν μια επιχείριση. Με μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους, και να δείτε τα μέτρα πρέπει να πάρετε για να τους πετύχετε.

Σχεδιασμός Website
Ετοιμάστε το επιχειρηματικό σας σχέδιο, ασχοληθείτε μ αυτό τακτικά, και αναθεωρήστε όταν είναι απαραίτητο. Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη, είναι η γλώσσα. Το 85% των εγγράφων στο internet χρησιμοποιούν Αγγλική γλώσσα.

Πολύ υψηλοί στόχοι.
Πολλές προσπάθειες αποτυγχάνουν, γιατί προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά και πολύ γρήγορα. Μην αρχίζετε με 500 και πλέον σελίδες, αρχίστε με λίγο περιεχόμενο 20-30 σελίδων και αυξήστε τακτικά και σταδιακά. Είναι ότι καλύτερο για να ενταχθείτε στις μηχανές αναζήτησης.

Έλλειψη γνώσης Internet Marketing.
Θα είσαστε ποτέ επιτυχημένος υδραυλικός χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πετύχετε στο marketing διαδικτύου χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε και αν είναι δυνατόν σε μόνιμη συνεργασία, έναν αξιόπιστο σύμβουλο διαδικτύου, που θα σας υποστηρίζει σε κάθε βήμα, για να μη χάνετε χρόνο και για να σας βοηθήσει να είστε μπροστά από αντίστοιχες επιχειρήσεις ή ανεξάρτητες προσπάθειες. Η κάθε επιχείρηση θέλει τον επιχειρηματία της. Εσείς δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με όλες τις απορρέουσες εργασίες.

Επένδυση
Μην προσπαθείτε να κερδίσετε χωρίς να επενδύσετε, μη βλέπετε επιπόλαια μια τέτοια προσπάθεια, κάνοντας χρήση ακόμη και δωρεάν υπηρεσιών. Σκεφθείτε σαν επιχειρηματίας. Δαπανήστε και χρησιμοποιείστε τις καλύτερες μεθόδους, εργαλεία και υπηρεσίες για να πετύχετε το στόχο σας.

Επισκεψιμότητα - Προώθηση website
Το website σας είναι ήδη στο web με όλους τους κανόνες SEO. Έχετε κάνει τη μισή δουλειά, και όπως γνωρίζουμε όλοι, ετοιμάζεστε για την άλλη μισή που είναι η καταχώρηση σε μηχανές αναζήτησης, κι έτσι το έργο ολοκληρώθηκε και περιμένουμε τους επισκέπτες να έρθουν, και μαζί τους να φέρουν το πολυπόθητο κέρδος μας.
Η τακτική προώθηση ενός website ξεκινά πριν από τον τον αρχικό σχεδιασμό και όχι μετά την ολοκλήρωσή του ως το επόμενο βήμα.
Η επισκεψιμότητα και η προώθηση είναι θέματα που θα πρέπει να σας απασχολούν παράλληλα με την ανάπτυξη, και βέβαια μετά την ολοκλήρωσή της.

Έλλειψη υπομονής
Δεν θα κερδίσετε μηνιαία κάποιες χιλιάδες ευρώ, από την πρώτη μέρα, μήνα ή ακόμη και χρόνο.
Δώστε χρόνο στην επιχείρηση, για να μπορέσει να αποδώσει, χρόνο για να έρθουν οι επισκέπτες, και αφιερώστε αρκετό χρόνο καθημερινά, όπως και ένας επιχειρηματίας στην εργασία του.

Λάθος τακτική
Πολλοί ξεκινούν με τη λογική της ανεύρεσης προϊόντων και στη συνέχεια στην αναζήτηση του αγοραστικού κοινού. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο, βρείτε πρώτο το κοινό που μπορείτε να επιρεάσετε, και στη συνέχεια να σκεφτείτε τι μπορείτε να τους πουλήσετε.

Μοναδικότητα
Οι νέες και πρωτότυπες ιδέες, είναι πολύ σπάνιες πλέον, αλλά είναι απαραίτητο να ξεχωρίσετε από το σύνολο. Μάθετε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας, ανακαλύψτε τις μεθόδους τους και δημιουργήστε τη διαφορετικότητα. Μελετήστε τους κορυφαίους, διορθώστε τα λάθη τους εφαρμοσμένα πάνω σας.

Εργασία – Υποχρεώσεις
Το κέρδος δεν έρχεται εύκολα. Μη δημιουργείτε ψευδαισθήσεις, πίσω από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια υπάρχουν ατελείωτες ώρες δουλειάς. Αν θέλετε να πετύχετε, και να κάνετε τους άλλους να μιλούν για σας, προχωρήστε σε μια οργανωμένη προσπάθεια με στόχους και συμβουλευτείτε ή συνεργαστείτε με ειδικούς όπου είναι απαραίτητο.

SEO - SEF

SEO Είναι τα αρχικά των Search Engine Optimization και στην ουσία είναι οι μέθοδοι και οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να ανέβουμε στις κορυφαίες θέσεις κατάταξης στα αποτελέσματα των κριτηρίων αναζήτησης στις μηχανές.

Προώθηση στις μηχανές αναζήτησης

Όταν αναθέσετε σε μια εταιρεία την ανάπτυξη της επαγγελματικής ιστοσελίδας σας, θα σας προταθεί πιθανότατα η προώθηση στις μηχανές αναζήτησης [Internet Marketing]. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό, γιατί κάποιος πρέπει να φροντίσει, να φέρει τους επισκέπτες στο χώρο σας, για να μπορέσετε να προβάλλετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.
telephone

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.