Ελεύθερο Λογισμικό ( Free Software )

Πληροφορίες και προτάσεις για αξιόπιστες εφαρμογές, που διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ και είναι σε θέση να κάνουν απλούστερη την εργασία, το χόμπυ ή την καθημερινότητά μας.

Thunderbird διαχείριση Email

Το Thunderbird κάνει τα email καλύτερα για εσάς, συνδυάζοντας ταχύτητα, απόρρητο και τις τελευταίες τεχνολογίες. Εστιάστε σε αυτό που έχει σημασία και ξεχάστε την πολυπλοκότητα.

Portable apps

Το PortableApps.com είναι η πιο δημοφιλής φορητή λύση λογισμικού στον κόσμο που σας επιτρέπει να έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας λογισμικό. Μια πλήρως ανοιχτή πηγή και δωρεάν πλατφόρμα, λειτουργεί από οποιονδήποτε συγχρονισμένο φάκελο cloud (DropBox, Google Drive, Box κ.λπ.), από τον τοπικό υπολογιστή σας σε εσωτερική ή εξωτερική μονάδα δίσκου ή σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή αποθήκευσης (μονάδα flash USB, κάρτα μνήμης , φορητός σκληρός δίσκος κ.λπ.)

Οι διαθέσιμες εφαρμογές https://portableapps.com/apps

Format Factory media converter

To Format Factory είναι ένας πολυλειτουργικός μετατροπέας αρχείων πολυμέσων. Από τις μέχρι τώρα εφαρμογές, που διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ, είναι σαφέστατα η καλύτερη. Είναι σε θέση να υποστηρίξει αντιγραφή σε DVD, CD σε άλλες μορφές αρχείων, καθώς και τη δημιουργία . iso images. Μπορείτε ακόμη με το να Format Factory ενώσετε πολλαπλά αρχεία βίντεο μαζί σε ένα. Αλλάξτε την ποιότητα των αρχείων video σε HD και ανεβάστε HD video στο Youtube.
Κατεβάστε και χρησιμοποιήστε χωρίς κανένα κόστος, την καλύτερη εφαρμογή όλων, και μετατρέψτε σχεδόν τα πάντα, από τα αρχεία πολυμέσων. Πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Τι είναι το Ελεύθερο Λογισμικό;

Το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) είναι το λογισμικό που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να διανέμει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης λογισμικού που βασίζεται στην ελεύθερη διάθεση του πηγαίου κώδικα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αλλαγών ή βελτιώσεων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αυτού που το χρησιμοποιεί.

Τα οφέλη του Ελεύθερου Λογισμικού

  • Νόμιμο λογισμικό το οποίο διατίθεται χωρίς κόστος κτήσης και έχει πολύ μικρότερο κόστος συντήρησης από τις ετήσιες άδειες χρήσης του ισοδύναμου κλειστού λογισμικού,
  • Λογισμικό που ενσωματώνει άμεσα τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις,
  • Συχνές ενημερώσεις με νέες δυνατότητες,
  • Κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης του λογισμικού,
  • Πληθώρα πρόσθετων προγραμμάτων με εύκολη και δωρεάν εγκατάσταση,
  • Σταθερότητα και ασφάλεια,
  • Ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο σε σχέση με ιδιόκτητο λογισμικό,
  • Δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τον τρόπο λειτουργίας του λογισμικού προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες μας.

Το Κόστος

Το κόστος άδειας χρήσης των εφαρμογών ελεύθερου λογισμικού είναι μηδενικό. Δεν αγοράζονται άδειες χρήσης και μπορούμε να έχουμε απεριόριστο αριθμό εγκαταστάσεων.

https://opensource.ellak.gr/ine-elefthero-ke-simferi/

Πίνακας ισοδύναμου λογισμικού της ΕΛΛΑΚ

https://mathe.ellak.gr/?page_id=135

Δείτε https://ellak.gr/

Gimp

 Eίναι η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική λύση για το Photoshop. Το Gimp (GNU Image Manipulation Program) είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, διαθέσιμο για GNU / Linux, OS X, Windows και περισσότερα λειτουργικά συστήματα.

telephone

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.