Ασφάλεια Joomla

Μπορούμε να το διατηρήσουμε καθαρό και ασφαλές.

Το Joomla θεωρείται από τα πλέον ασφαλή CMS λόγω της δομής του, της μη απαίτησης πρόσθετων εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών για την ολοκλήρωση μιας ιστοσελίδας, αλλά και της συνεχούς τακτικής δημοσίευσης νέων εκδόσεων, με άμεσες διορθώσεις σφαλμάτων και κενών ασφαλείας που εντοπίζονται.

asfaleia joomla

Αν έχετε ρυθμίσει σωστά το Joomla site σας, το αναβαθμίζετε και διατηρείτε ενημερωμένες τις επεκτάσεις τρίτων, τότε το Joomla είναι πολύ ασφαλές. Κάποιοι διαχειριστές ή κατασκευαστές, ξεχνούν να εφαρμόσουν ή δεν συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις. Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης. Το αποτέλεσμα είναι ο ιστότοποι αυτοί να παραβιαστούν ή να είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.

elegxos asfaleias

Έλεγχος ασφάλειας ιστότοπου Joomla

 • Έκθεση ελέγχου ιστότοπου Joomla
  Ανησυχείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον Joomla ιστότοπό σας; Πιστεύετε ότι έχει παραβιαστεί; Βλέπετε τις ενημερώσεις για τις εκκρεμείς αναβαθμίσεις; Υπάρχουνε δυσλειτουργίες και θεωρείτε ότι ο ιστότοπός σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά; Ο έλεγχος καλής λειτουργίας και η έκθεση ελέγχου του Joomla θα απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και ακόμη περισσότερες. Η έκθεση θα αναλύσει τυχόν ζητήματα που εντοπίστηκαν και συστάσεις για βελτίωση..
 • Παρακολούθηση ασφάλειας ιστότοπου Joomla
  Διατήρηση της ασφάλειας στο Joomla site σας. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία παρακολούθησης και προστασίας της ιστοσελίδας, ανεξάρτητα ή και συνδυαστικά με τις αναβαθμίσεις, σε ετήσιο κύκλο ή για συγκεκριμένες περιόδους.

Επαναφορά από κακόβουλη επίθεση

 • Σάρωση και καθαρισμός παραβιασμένου ιστότοπου Joomla
  Θα ελέγξουμε και θα σαρώσουμε όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας και θα αφαιρέσουμε τυχόν παραβιάσεις που εντοπίζουμε. Θα προτείνουμε επίσης ποια βήματα χρειάζεστε για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας για μελλοντικές επιθέσεις.
 • Σάρωση και καθαρισμός παραβιασμένου ιστότοπου Joomla
  Σάρωση όλων των αρχείων για κακόβουλο κώδικα
  Καθαρισμός ή διαγράφη τυχόν παραβιασμένων αρχείων
  Καταγραφή αρχείων που απαιτούν περαιτέρω έρευνα
  Έλεγχο για αλλαγές στα βασικά αρχεία του Joomla, τη διαμόρφωση, στις εκδόσεις Joomla και επεκτάσεις τρίτων
  Έλεγχος ακεραιότητας της βάσης δεδομένων
  Έλεγχος για προσπάθειες ηλεκτρονικού ψαρέματος - IP Cloaking - Κακόβουλες ανακατευθύνσεις - πρόσθετο κώδικα JavaScript - κρυφές διαφημίσεις - Κρυφό & κακόβουλο iFrame - PHP Mailers
  Κάθε άλλο απαραίτητο έλεγχο για τον εντοπισμό κενών ασφαλείας και την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας..
epanafora hack

Μόλις εντοπίσουμε και καταργήσουμε όλες τις παραβιάσεις

Καταγραφή στοιχείων παραβίασης και υποβολή προτάσεων.
Αναβάθμιση του Joomla στην πιο πρόσφατη έκδοση, εφόσον έχετε ενεργή αυτή την υπηρεσία αναβαθμίσεων.
Αναβάθμιση επεκτάσεων τρίτων κατασκευαστών, εφόσον έχουμε τις νέες εκδόσεις ή πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο site των κατασκευαστών αντίστοιχα και ενεργή την υπηρεσία αναβαθμίσεων.
Μετεγκατάσταση όλων των δεδομένων, αρχείων, εικόνων και εγγράφων από τον παλιό ιστότοπο στον νέο, αν αυτό απαιτηθεί λόγω του μεγέθους του προβλήματος ή της παλαιότητας της εκδοσης και εφόσον έχετε αποκτήσει αυτή την υπηρεσία (Joomla migration).
Χρήση νέου πρότυπου αν αυτό που είναι σε χρήση δεν είναι συμβατό με την νέα έκδοση του Joomla.

Τι δεν θα αναλάβουμε σε ένα παραβιασμένο Joomla

Δεν θα εγκαταστήσουμε ενημερώσεις στο Joomla ή την επέκταση τρίτου κατασκευαστή όπου έχει τροποποιηθεί ο βασικός κώδικας.  Δεν αναλαμβάνουμε να αναβαθμίσουμε τις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που δεν συνεχίζουν την ανάπτυξη της εφαρμογής τους και αυτή πλέον έχει κενά ασφαλείας ή παρουσιάζει δυσλειτουργίες.  Δεν θα μεταφέρουμε ή αναβαθμίσουμε  παλαιότερες τροποποιήσεις στον βασικό κώδικα του Joomla ή σε επεκτάσεις τρίτων, στην νέα εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε για όλα τα παραπάνω και ότι έχετε μια τυπική, μη τροποποιημένη εγκατάσταση πριν προχωρήσετε σε όποια αίτηση ή αγορά υπηρεσίας.