Μεταφορά Joomla σε server της easylogic

Με διαδικασία που περιγράφουμε στη συνέχεια μπορείτε μέσα από απλά βήματα, να μεταφέτε την εγκατάσταση του Joomla σας, με ασφάλεια από όποιο άλλο server ή από την τοπική σσς εγκατάσταση, στο server σας φιλοξενεί στην easylogic.


Βήμα 1:
Αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων του Joomla!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ενα εφεδρικό αντίγραφο για όλα τα αρχεία απο τη Joomla εγκατάσταση. Δημιουργήστε έναν φάκελο (livesite) στο τοπικό σύστημά σας, και κατεβάστε όλα τα αρχεία σε εκείνο τον φάκελο χρησιμοποιώντας την FTP εφαρμογή σας ή αν φιλοξενείστε σε cPanel τότε μετά την είσοδό σας, ανοίξετε το File Manager και στο πτυσόμενο παράθυρο που θα ανοιξει επιλέξτε Web Root (public_html/www) και Show Hidden Files (dotfiles) . Μαρκκάρετε όλα τα αρχεία και φακέλους και επιλέξτε πάνω δεξιά "Compress" και επιλέξτε "Compression Type: Zip Archive" το αρχείο που θα παραχθεί, επιλέξτε το και πατήστε Download για να το κατεβάσετε στο σκληρό σας δίσκο.

Βήμα 2: Εξαγωγή της βάσης
Ο πρώτος τρόπος για να έχετε ένα αντίγραφο της βάσης είναι μέσας από το cPanel σας Backups > Download a MySQL Database Backup  και στη συνέχεια κάντε ένα κλικ στο όνομα της βάσης. Θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε ένα αρχείο sql.gz. Αυτό είναι το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει το αρχείο της βάσης σας.

Η δεύτερη επιλογή σας αν δεν έχετε cPanel είναι να ανοίξετε το  phpMyAdmin. Κάντε κλικ στο όνομα της βάσης αριστερά και στη συνέχεια επιλεξτε πάνω "Εξαγωγή" "Export" και στο επόμενο παράθυρο που θα ανοίξει, μαρκάρετε Save as file και zipped. και πατήστε "Go" "Εκτέλεση"
Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο SQL περιέχει όλες τις απαραίτητες εντολές SQL για τη δημιουργία των πινάκων βάσεων δεδομένων σας και την πλήρωση τους με τα στοιχεία σας. Βεβαιωθείτε ότι εξάγετε την ολόκληρη βάση δεδομένων.


  Βήμα 3: Δημιουργία νέας βάσης στο server σας στην easylogic

Μέσα απο το Control Panel του νέου σας server δημιουργήστε μια νέα βάση, ένα χρήστη και συνδέστε το χρήστη με τη βάση.

  Αν και δεν είναι απαραίτητο, αφούι έχουμε ρυθμίσει τους server μας ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Μπορείτε να δείτε μέσω του phpMyAdmin για το σωστό collation της βάσης  που είναι  utf8_general_ci. Για να αλλάξτε τις ρυθμίσεις του collation σε utf8_general_ci μέσω του phpMyAdmin, από την επιλογή "Operations" Λειτουργίες. ή μέσω της εντολής ALTER DATABASE nanedb DEFAULT CHARACTER SET utf8 DEFAULT COLLATE utf8_general_ci  όπου namedb το όνομα της βάσηςΒήμα 4: Ρύθμιση του configuration.php
Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό. Πηγαίνετε στο φάκελο στο τοπικό σύστημά σας στο οποίο κατεβάσατε τα αρχεία του Joomlasite σας!. Στον κύριο φάκελο που δημιουργήσατε (root), θα βρείτε το αρχείο με όνομα "configuration.php". Ανοίξτε αυτό το αρχείο με έναν απλό επεξεργαστή κειμένου (Notepad, Notepad++) και κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Λογικά, θα πρέπει να αλλάξετε τις ακόλουθες παραμέτρους:


/* Database Settings */

var $user = '';       

//  το όνομα του χρήστη της βάσης  που δημιουργήσατε στο νέο server σας
//cpaneluser_dbuser

var $password = ''; 

//   ο κωδικός του χρήστη της βάσης που δημιουργήσατε στο νέο server σας

var $db = '';           

//  το όνομα της MySQL βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε  στο νέο server σας
//cpaneluser_dbname

/* Feed Settings */

var $log_path = '';

//Αυτή είναι η απόλυτη διαδρομή του server προς το Joomla/logs.
//Θα μοιάζει πιθανώς κάτι σαν "/path/to/joomla/installation/logs"
//Στο cPanel που χρησιμοποιούμε στην easylogic,έχει τη μορφή
// /home/cpaneluser/public_html/logs


var $tmp_path = '';

//Αυτή είναι η απόλυτη διαδρομή του server προς το Joomla/tmp.
//Θα μοιάζει πιθανώς κάτι σαν "/path/to/joomla/installation/tmp"
//Στο cPanel που χρησιμοποιούμε στην easylogic, έχει τη μορφή

//  /home/cpaneluser/public_html/tmp.{/easycode}

Βήμα 5: Ανεβάστε τα αρχεία στο νέο σας server

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μετά την είσοδό σας στο cPanel τον FileManager. Στο πτυσόμενο παράθυρο που θα ανοιξει αφού πατήσετα file manager, επιλέξτε Web Root (public_html/www) και Show Hidden Files (dotfiles). Επιλέξτε Upload, αναζητήστε στο δίσκο σας το συμπιεσμένο zip αρχείο που είχατε κατεβάσει από τον παλιό σας server, με όλο το περιεχόμενο του Joomla σας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, επιστρέψτε στο file manager και με επιλεγμένο το αρχείο πατήστε Extract.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ftp εφαρμογή όπως το FileZilla , με τα στοιχεία εισόδου που σας έχουν σταλεί με την ενεργοποίηση του νέου σας λογαριασμού φιλοξενείας, δημιουργήστε ένα λογαριασμό στο FileZilla, συνδεθείτε και ανεβάστε όλα τα αρχεία στο φάκελο public_html του νέου server στην easylogic!.

Βήμα 6: Είσοδος των στοιχείων στην νέα MySQL βάση
Απο το παράθυρο ερωτήματος > Εισαγωγή αρχείων. Χρησιμοποιώντας το cPanel > phpMyAdmin και το το sql αρχείο που είχατε κάνει εξαγωγή στο 2ο βήμα κανετε εισαγωγή της παλιάς σας βασης στη νέα.

Βήμα 7 :Μην σας προβληματίζει κάθε πιθανή δυσκολία. Αν όλα τα παραπάνω βήματα, είναι τα πρώτα σας προς αυτή την κατεύθυνση ή κάτι τελικά δεν πήγε καλά, μη διστάσετε να επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης της easylogic. Μετά την είσοδό σας στον προσωπικό σας  λογαριασμό, δημιουργήστε ένα νέο αίτημα υποστήριξης και ενημερωστε μας με το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε ή χρησιμοποιήστε το Live Support με το email ου δηλώστε στο λογαριασμό σας στην easylogic