Ποινή της Google -30


Webmasters σε διαδικτυακά φόρουμ έχουν ανακαλύψει ένα νέο φίλτρο που χρησιμοποιεί η Google για να μειώσει την κατάταξη ιστοσελίδων στις σελίδες των αποτελεσμάτων.

 

Τι είναι το φίλτρο της Google -30;

Το φίλτρο -30 είναι ποινή της  Google και αφορά τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν spammy SEO τεχνικές.
Αν η Google εφαρμόζει την ποινή σε μια ιστοσελίδα, η ταξινόμηση αυτού του site, υποβαθμίζονται κατά 30 θέσεις.

Πολλοί webmasters σε διαδικτυακά φόρουμ ανέφεραν ότι είχαν κορυφαίες θέσεις στη Google και στη συνέχεια δεν μπορούν να λάβουν θέση πέρα από την 31 στη Google.
Ορισμένοι, μάλιστα, δεν μποροουν να πετυχουν καλύτερη ταξινόμηση για όλες τις λέξεις-κλειδιά στη Google.

 

Γιατί η Google εφαρμόζει το φίλτρο για να -30 σε μερικά sites;

Φαίνεται ότι το Google εφαρμόζει το -30 φίλτρο σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν ορισμένες τεχνικές spamming.  Ενδεικτικά οι ακόλουθες τεχνικές που ενεργοποιούν το -30 φίλτρο στο Google:


Guestbook spamming

Εάν προσπαθήσουμε τα εισερχόμενα links από το spamming guestbooks blogs και τότε το Google θα μπορούσε να εφαρμοσθεί το φίλτρο για να το web site σας.


JavaScript redirects

JavaScript redirections μπορεί να παρεξηγηθεί ως spamming προσπάθεια.  Καλύτερη χρήση 301 htaccess ανακατευθύνετε αν πρέπει να στρέψουν τα URL στις σελίδες σας.


Doorway σελίδες

Η Google δεν ήθελε σελίδες "πόρτες" Doorway.  Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σελίδες για PPC διαφημίσεις και άλλες διαφημίσεις, βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες αυτές δεν μπορούν να σκαναριστούν από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

 

Τι μπορείτε να κάνετε αν ισχύει το Google -30 φίλτρο στο site σας;

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να καταργήσετε τα spam στοιχεία από το web site σας. Εάν χρησιμοποιείτε το JavaScript redirects ή τις  Doorway σελίδες, να τις απομακρύνει από το δικτυακό σας τόπο.


Το φίλτρο -30 φαίνεται να είναι ένα αυτοματοποιημένο φίλτρο. Αν αφαιρέσετε τους spam παράγοντες από το δικτυακό σας τόπο τότε πιθανόν θα αποκαταστηθεί ένα κομμάτι της  βαθμολογίας σας, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα αίτημα στη Google.

Αν δεν βοηθά, τότε ο μόνος τρόπος να σας συμπεριλάβει η Google δυστυχώς είναι να αποκτήσετε ένα νέο όνομα χώρου.