Νέα μηχανή αναζήτησης Bing = Live + MSN ?

Bing_search_engine_homepage_screenshotBing (πρώην Live Search, Windows Live Search και MSN Search) είναι μια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, Η παρουσίαση έγινε από την  Microsoft CEO ( Steve Ballmer)  στις 28 Μαΐου, 2009 και είναι σε πλήρως online από τις 3 Ιουνίου, 2009.

Κοιτάζοντας την Bing φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές "απλή" εικόνα και αίσθηση της Google και άλλες μηχανές, χαιρετισμό σας με μια όμορφη εικόνα από κάποια μακρινή εξωτικό προορισμό.

Η Bing περιλαμβάνει  ακόμη μια σειρά από εργαλεία πλοήγησης και αναζήτησης όπως το "Explore Pane" στην αριστερή πλευρά της σελίδας, εκεί έχει τα "Web Groups" που με τις διαθέσιμες λειτουργίες οργανώνουν τα αποτελέσματα.

Ακόμη πρόσθεσε και τις δυνατότητες "Related Searches and Quick Tabs", που εμφανίζουν ένα πίνακα περιεχομένων για τις κατηγορίες των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Bing επίσης θα σας βοηθάει να βρείτε αυτά που η μηχανή αναζήτησης θεωρεί πως είναι τα πιο σχετικά αποτελέσματα φέρνοντάς τα στην επιφάνεια με διάφορους τρόπους. Με την επιλογή  "Best Match" φέρνει στην επιφάνεια το ποιο καλύτερο αποτέλεσμα και το "εκτελεί" άμεσα. Ενώ αν επιλέξετε "Deep Links" θα έχετε στη διάθεσή σας περισσότερες πληροφορίες για το τι προσφέρει ένα site.

Με το "Quick Preview", σέρνοντας το ποντίκι σας δεξιά από ένα οργανικό αποτέλεσμα, έχετε στη διάθεσή σας σχετικές πληροφορίες από στο site   Η προεπισκόπιση αυτή έχει σαν στόχο να σαςς βοηθήσετε να πάρετε την απόφαση αν πράγματι θέλετε να είσκευθείτε το site ή όχι.

Η Microsoft ισυρίζεται ότθ πρόσθεσε τη  δυνατότητα "Instant Answers" για να βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες γρήγορα μέσα στη σελίδα της αναζήτησης, έτσι ώστε να αποφεύγουν τα  περιττά κλικ μέχρι να  βρουν αυτό που ψάχνουν.

Δεν νομίζω ότι μπορεί σ αυτή τη  φάση να ανταγωνιστεί τη Google, αλλά θα να είναι μια ευχάριστη αλλαγή.